Drieschouwen 116 B 9190 Stekene 03 770 54 70 Maak Afspraak via Contactformulier

Waarom Joomla?

WAT IS JOOMLA?
Joomla! is een krachtig open source CMS dat geschikt is voor zowel kleine als grote websites en bied meertalige ondersteuning ook wel multilingual support genoemd.
Je kunt dus meertalige websites mee maken. Er zijn enorm veel extensies beschikbaar waarmee Joomla! websites extra functionaliteiten krijgen.

Joomla! is geschikt voor bedrijven, stichtingen, organisaties maar ook voor persoonlijke (blog) websites.
Inmiddels is Joomla! al 150 miljoen keer gedownload, dat is niet niks en het geeft aan hoe populair het CMS is.

Joomla! maakt gebruik van html, CSS, PHP en een (My)SQL database, het CMS is voorzien van een WYSIWYG editor. 
Je kunt relatief eenvoudig je website beheren en de artikelen aanmaken of bijwerken waarbij je gebruikt kunt maken van categorie├źn.
Deze artikelen maak je vervolgens zichtbaar via menu items, waarbij je een artikel of meerdere artikelen in een categorie kunt tonen, dit kan bijvoorbeeld ook in een blogweergave.

WIE IS JOOMLA?
Het unieke van Joomla! is, dat Joomla! eigenlijk van iedereen is! Iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren aan het Joomla! project.
Vanuit Open Source Matters wordt het Joomla! project ondersteund en gefinancierd.
Er is een projectstructuur opgezet die ingevuld is met veel vrijwilligers die allemaal in verschillende onderdelen hun steentje bijdragen, of het nu code programmeren is, of marketing, of certificering enz. is.

TOEKOMST JOOMLA!
De huidige versie is 4.0.x, maar er gebeuren ook nog verdere aanpassingen aan de versie 3.10.x, gezien de modules en templates moeten compatibel zijn met versie 4 om een vlotte conversie te krijgen.
Het doel is dat Joomla 4 een backward compatible functie krijgt, zodat de extensies die specifiek voor Joomla versie 3 geschreven is ook blijven funtioneren in Joomla versie 4. V


WAT HEB JE NODIG?
Je dient een domeinnaam te registreren zodat je website voor de wereld beschikbaar wordt,  Je hebt webhosting nodig, de ruimte om je Joomla! website te plaatsen.
Wij van NetProjects.EU maken dit voor jou in orde.

VOORDELEN JOOMLA!

  • Compact.

  • Geschikt voor zowel kleine als grote websites vanwege de grote hoeveelheid extensies, terug te vinden in de JED (Joomla! Extensions Directory).

  • Zoekmachine vriendelijk (SEF - Search Engine Friendly).

  • Standaard geschikt voor mobile devices.

  • Standaard is meertaligheid (multilingual) ingebouwd, dit moet wel in gesteld worden (binnen kort schrijf ik hier een stappenplan voor).

  • Je kunt gebruikers en gebruikersgroepen aanmaken waaraan je toegangsrechten kunt koppelen, (oftewel Multi-User Permission Levels).

  • Unlimited Design opties.

  • Veel enthousiaste mensen die elkaar graag willen helpen.

  • Iedereen kan een bijdrage leveren aan het project.